Actueel
Nu Gelezen
REVIEW: Bumbalee mobiele content merk voor vraagspelen, prijzen winnen en vooral DURE PREMIUM SMS misleiding
0
De werkelijkheid over Bumbalee, het zogenaamd innovatieve mobiele content merk,de aanbieder van schimmige vraagspelen waarbij men "prijzen" zou kunnen winnen. Het enige dat men wint is een hoge telefoonrekening dankzij een veelvoud aan dure Premium SMS berichten doordat gebruikers zonder te beseffen een abonnement activeren. Een vorm van malafide handelen, oplichting en misleiding.
Overzicht
Details

Een stukje nietszeggende onzin als citaat genomen van de homepage van de Bumbalee website:
Citaat:
"Bumbalee is het innovatieve mobielecontent merk waar je bedrevenheid getest wordt middels verschillende vraag spelen en daarbij kans maakt om geweldige prijzen te winnen. Met de speciaal uitgezochte en up to date vragen in verschillende categorien, zorgt Bumbalee ervoor dat je elke week uitgedaagd wordt.

Mis het niet en zorg ervoor dat je lid wordt van de Bumbalee familie!

Veel plezier,

Het Bumbalee team."
Einde Citaat.
Lees jij hierin details over Bumbalee? Wat kun je er mee en wat is het? Non-informatie leidend tot niets dan verwarring.

Functies

Zogenaamde vraagspelen, sms berichten die als grappig bedoeld zouden moeten zijn en"prijsvragen zonder prijs. Er zijn geen herkenbare functies welke daadwerkelijk worden waargemaakt en in die zin relevant zijn.

Inbegrepen

Heel veel dure Premium SMS berichten die zorgen voor een torenhoge mobiele telefoonrekening. Dit alles dankzij activatie van een abonnement zonder dat de gebruiker zich dat beseft en/of voor wordt gewaarschuwd zo niet vooraf als ook niet achteraf.

Mogelijkheden

Je kunt er helemaal niets mee. En dat is nog niet alles, je kunt er ook nog eens helemaal niets mee winnen!

Pluspunten

Daar kan ik heel kort over zijn, pluspunten zijn er in het geheel niet.

Minpunten

Zijn er te veel om op te noemen toch som ik er een paar voor je op.
Bij eenvoudig reageren op een sms bericht blijkt men zomaar ineens een Premium SMS abonnement geactiveerd te hebben zonder dat men vooraf op de hoogte daarvan was. Gevolg? Vele opvolgende dure Premium SMS berichten per week tegen hoge kosten die de telefoonrekening van de gebruiker torenhoog doen stijgen. Een abonnement activeren met één enkele simpele reactie waarbij de gebruiker het idee heeft mee te doen aan een éénmalig spel is pure misleiding en oplichting. Bumbalee laat zelfs of misschien wel met name kinderen ook abonnementsdiensten op Premium SMS vraagspelen afsluiten wat bij wet verboden is. Slechte communicatie over hoe het Premium SMS abonnement gestopt kan worden, hiervoor moet men naar de website van Bumbalee. Bumbalee misleidt mensen door zogenaamd een vraagspel aan te bieden waarbij je met je reactie een abonnementsdienst activeert.

Beoordeling
Ons Oordeel
Bezoekers Oordeel
Stem Hier
Betrouwbaarheid
1%
Prijs/Kwaliteit
1%
Pakketinhoud
10%
Klantenservice
1%
Pre-Sales informatie
1%
Conclusie

Bumbalee is een vorm van kennelijk wettelijk toegelaten oplichting en misleiding. Precies binnen de kaders van de slappe wetgeving op het gebied van Premium SMS laat Bumbalee precies datgene na wat men na mag laten en doet men wat niet geregeld is binnen de wet. De handelswijze van Bumbalee is ethisch verwerpelijk en immoreel. Bumbalee heeft totaal geen enkel belang in haar klanten op het feit na dat zij deze ziet als potentieel melkkoeien oftewel betaalvee. Het is zonder meer schimmig en onfatsoenlijk maar ik begrijp ook niet hoe Bumbalee zichzelf dit soort activiteiten kan verantwoorden. Bewust de grenzen van het toelaatbare opzoeken met als enige doel zoveel mogelijk geld verdienen waarbij je weet dat dit ten koste gaat van mensen is totaal ongepast. Abonnementsdiensten afsluiten aan kinderen is bij wet verboden en dat is dan ook wel degelijk een punt waarop Bumbalee aangepakt kan worden en uiterst laakbaar gedrag vertoont. Heeft je kind een Premium SMS dienst geactiveerd? Eis je geld terug.

3%
Ons Oordeel
Bezoekers Oordeel
U heeft dit beoordeeld
Bumbalee is synoniem voor je zakken vullen volgens de mogelijkheden die de wet biedt terwijl het welbeschouwd ordinaire misleiding en oplichting is. Bumbalee staat gelijk aan onfrisse Premium SMS diensten die niemand eigenlijk wil.

Bumbalee, je kunt er niets mee, je hebt er niets aan en je zou er eigenlijk ook niets mee moeten willen. Bumbalee presenteert zich als een “innovatief mobiel content merk” op haar homepage voor wat dat ook zou mogen inhouden. Bumbalee stelt dat je bedrevenheid getest wordt middels verschillende vraagspelen wat dat dan ook in vredesnaam mag in houden “je bedrevenheid getest wordt middels verschillende vraag spele”, geen idee. Volgens Bumbalee maak je daarbij zelfs kans om prachtige prijzen te winnen. Laat me niet lachen als er al enige winkans op wat voor prijs ook is dan is die al zovele malen eerder door gebruikers betaald, zonder dat zij dat vaak beseften, dat het een totale lacher is. Bumbalee, het is eigenlijk niets meer of minder dan oplichting.

Wat is Bumbalee dan eigenlijk?
Bumbalee is niets meer of minder dan een exceptioneel dure Premium SMS abonnementsdienst. Het is een soort wolf in schaapskleren, doet zich vriendelijk voor maar dan… Bumbalee is een soort vraag en antwoordt spel waarmee je dan volgens Bumbalee zelf dus je bedrevenheid kunt testen. Dat je test hoe bedreven je bent in het doen oplopen van je telefoonrekening dat vermelden ze er niet bij. Eénmaal een bericht aan Bumbalee beantwoord dan is er een Premium SMS abonnement, het zogenaamde vragen spel, geactiveerd. Door deel te nemen aan het abonnement, waarvan je als gebruiker niet wist dat je het activeerde, geef je Bumbalee de gelegenheid om jou als deelnemer bijvoorbeeld vragen per sms te sturen, uiteraard tegen kostbaar premium sms tarief. Dagelijks en/of wekelijks ontvang je als gebruiker de zogenaamd interessante en/of leuk bedoelde vragen per premium sms. En Bumbalee die houdt echt niet uit zichzelf op aangezien Bumbalee dit een prachtig verdienmodel vindt.

Premium SMS abonnement activeren
Is het dan echt zo gemakkelijk en misleidend om de Bumbalee premium sms abonnementsdienst te activeren? Ja, volmondig ja. Je ontvangt een sms met de vraag of je leuke dingen wilt winnen of spelletjes wilt spelen. Je hoeft slechts “OK” als antwoordt te sturen en je maakt kans op allerlei helemaal te gekke dingen. De gebruiker die “OK” als reactie stuurt heeft zonder het te weten een Bumbalee abonnementsdienst geactiveerd. Inderdaad met dat ene woordje “OK” in een sms bericht als reactie. En dat zorgt ervoor dat Bumbalee je vervolgens premium sms berichten kan sturen waarbij uiteraard ieder bericht jou als gebruiker geld tegen het premium sms tarief kost. En dat loopt snel op weet ik uit ervaring. Vooraf informeert Bumbalee je gerust niet dat je met je reactie “OK” deze dure premium sms dienst als abonnement activeert en ook zodra je de vergissing hebt gemaakt dit te activeren wordt je niet gewaarschuwd dat je een premium sms dienst hebt geactiveerd.

Hoe komt Bumbalee aan mijn nummer en gegevens?
Goede vraag en zeker de moeite waard om eens goed over na te denken. Het meest voor de hand liggend is dat je ergens, bijvoorbeeld op internet, jouw gegevens hebt ingevuld en doorgegeven. Denk daar maar eens over na of je recent jouw mobiele nummer ergens hebt ingevuld, dacht je bijvoorbeeld een prijsvraag te winnen? Het is natuurlijk geen garantie dat je het recent hebt ingevuld maar wel het meest gebruikelijk en voor de handliggend. Denk daarbij aan toch wat minder betrouwbare websites waarvan je niet direct weet hoe ze met jouw persoonlijke gegevens om zullen gaan. Dat hoeft helemaal niet direct een obscure website te zijn, het kan er gelikt en professioneel uit zien want het doel is tenslotte gegevens verzamelen. Overheden, webshops en andere betrouwbare partijen zullen jouw gegevens nooit met derden delen en/of doorverkopen. In het algemeen kun je als stelregel nemen dat een betrouwbare partij jouw gegevens niet zonder jouw uitdrukkelijke toestemming doorgeeft of doorverkoopt aan derden.

Mag Bumbalee dit doen?
De wetgever heeft het op dit gebied met betrekking tot dit soort schimmige premium sms constructies eigenlijk belabberd geregeld. Bumbalee blijft binnen de ruime marges die de wetgever als ruimte heeft gelaten waarmee Bumbalee profiteert van de mogelijkheden die haar geboden worden. Hoewel het onethisch, verwerpelijk en immoreel is kan het blijkbaar allemaal in ons land. De wetgever stelt dat aanbieders van premium sms diensten de klant de mogelijkheid moeten bieden om de premium sms dienst te stoppen en dat doet Bumbalee al communiceert ze er zeker niet proactief over. Er is wel een kanttekening en die is dat Bumbalee geen abonnementen mag aanbieden en afsluiten aan kinderen. Heeft jouw kind een Bumbalee abonnement afgesloten claim dan direct je geld terug. Zodra dat gebeurd handelt men in strijd met de wet en uit eigen ervaring weet ik dat ook dit gebeurd.

Hoe kun je jouw Bumbalee abonnement stoppen?
Gelukkig kun je dit heel gemakkelijk direct zelf doen op de volgende wijze:

Er zijn 3 manieren om de service te stoppen:
1: Via sms: je kunt je uitschrijven op elk moment door “STOP” naar 5588 te sturen. Je wordt dan onmiddellijk uitgeschreven.
2: Via e-mail: Je kunt een email sturen met daarin het mobiele nummer dat uitgeschreven dient te worden naar nl@bumbalee.com.
3: Via de telefonische helplijn: klanten kunnen de klantenservice bellen op nummer 0800-2659198. Bumbalee premium sms abonnement stop zetten


Let op het spreekt voor zich dat opzeggen per sms de snelste en meest directe manier is om het abonnement direct te staken. Per e-mail of bellen zorgt mogelijk voor een behandeling met vertraging aangezien het niet geautomatiseerd verwerkt wordt.

Wat zijn de gevolgen van een Bumbalee abonnement?
Afhankelijk van het moment van stop zetten van het Bumbalee abonnement, dit gebeurd pas zodra het je uiteindelijk duidelijk wordt dat het toch om een abonnementsdienst gaat, loop je tegen een hoger dan verwachte telefoonrekening aan. Het moment dat je er achter komt vanaf het activeren van het abonnement bepaalt dan ook hoe hoog het bedrag is waarvoor jij je benadeelt zult voelen. En dat moment blijkt per persoon of situatie verschillend. Komt de ene persoon er na een dag al achter ontdekt de ander zoals ik bij mijn dochter het pas na een paar maanden toen ik de hoogte van de opvallend dure telefoonrekening nauwkeurig ging doorzoeken. De totale kosten oftewel de totale schade die je er door lijdt is dan ook verschillend per persoon of situatie. Deze schade kan oplopen van enkele euro’s als je geluk hebt tot enkele honderden euro’s of een veelvoud daarvan.

  • Is Bumbalee leuk?
    Deze stelling is natuurlijk enigszins subjectief en is meer een opinie dan feitelijk onderbouwd. Desondanks durf ik te beweren dat Bumbalee NIET leuk is en je er daarnaast ook helemaal niets aan hebt. Uiteraard heb ik sms-jes zoals die door Bumbalee gestuurd werden bekeken en naar mijn mening zijn ze nog te stom om de moeite van het lezen ook maar op enige wijze waard te zijn. Uiteraard is het zogenaamde spel zo opgebouwd dat zoveel mogelijk mensen antwoord kunnen geven en dat ook daadwerkelijk doen, want dan volgt er weer een nieuwe reactie en/of vraag en dat stimuleert dus het verdienmodel van Bumbalee.
  • Is Bumbalee nuttig en kun je er iets mee?
    Nee, niets, je kunt er niets mee. Het heeft en het dient ook geen enkel nut.
  • Wat is het doel van Bumbalee?
    Bumbalee wil aan zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk premium sms berichten kunnen sturen bij voorkeur op zo lang mogelijke termijn zodat er een zo breed en massaal mogelijke verdiencapaciteit binnen het verdienmodel ontstaat.
  • Wat zijn de verdiensten van Bumbalee?
    De verdiensten per premium sms bericht van Bumbalee zijn het berekende bedrag per sms bericht minus het bedrag dat Bumbalee aan de mobiele provider waarbij jij als klant bent aangesloten dient af te dragen. Deze verdiensten zijn bijzonder lucratief wat ook verklaart waarom Bumbalee met deze schimmige praktijken blijft doorgaan, het is zonder meer winstgevend.
  • Wat is de rol van de mobiele providers?
    De mobiele telecom providers faciliteren slechts met het netwerk waar jij bent aangesloten. De providers bieden jou de gelegenheid om van deze “dienstverlening” gebruik te kunnen maken en spelen in de transactie verder als zodanig geen enkele rol. De mobiele providers keren het resterende deel na aftrek van de providerkosten uit aan Bumbalee.
  • Ik heb een abonnement geactiveerd, wat nu?
    Stop het abonnement direct zoals hierboven. Indien je niet minderjarig bent zal het daarna bijzonder ingewikkeld zijn om je geld terug te claimen. Maar wat let je om het niet toch te proberen, bijvoorbeeld met behulp van je rechtsbijstandsverzekering? Of ga zelf aan de slag, schrijf Bumbalee aan en eis je geld terug.
  • Blokkeer Premium SMS diensten helemaal op je abonnement.
    Er is een initiatief waarmee je op je abonnement alle Premium SMS diensten kunt blokkeren. Let op: dit blokkeert ook de Premium SMS diensten die je mogelijk wel zou willen hebben. Kijk je bijvoorbeeld graag naar “The Voice of Holland” en stem je actief mee, dan wordt ook dat geblokeerd. Bij kinderen is het altijd aan te bevelen om premium sms definitief te blokkeren. De ene provider maakt je dit gemakkelijker dan de andere, bij sommige providers zoals bijvoorbeeld HollandsNieuwe kun je het direct van jouw klantpagina doen. Een extra aanbeveling om voor HollandsNieuwe te kiezen daarom.
    Blokkeer Premium SMS diensten hier voor jouw nummer

  • Lering trekken uit de dure vergissing die je gemaakt hebt. Deel het met anderen en heb je kinderen waarschuw ze dan voor de gevolgen van zo’n’kostbaar premium sms geintje.

Zal Bumbalee haar praktijken ooit stoppen?
Op dit punt ben ik uitermate sceptisch. Ik heb geen enkel vermoeden maar ook geen enkele aanwijzing dat Bumbalee haar praktijken zal staken en/of aan enige mate van zelfregulering zal doen. Ditzelfde is uiteraard van toepassing op vele soortgelijke aanbieders van premium sms diensten. Zolang de wetgever aan dit soort bedrijven de ruimte blijft bieden om soepel met de regels om te gaan en de klanten in de maling te nemen zullen ze dit blijven doen. Desnoods onder een andere naam mochten ze daar door wat voor instantie ook toe gedwongen worden om welke reden ook te stoppen onder de naam Bumbalee. Dan duikt er ongetwijfeld een kopie met soortgelijke activiteiten op. Zelfregulering en klantgerichtheid zijn helaas bepaald geen termen die aan deze sector besteedt zijn.

Wat is uw reactie?
Interessant
100%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Cool!
0%
Agressie
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

Betrouwbaarheid
Prijs/Kwaliteit
Pakketinhoud
Klantenservice
Pre-Sales informatie

drie × 4 =