Persoonlijk
Nu Gelezen
Over de verderfelijke staking van onderwijzend personeel van basisscholen van 27 juni 2017
0

Over de verderfelijke staking van onderwijzend personeel van basisscholen van 27 juni 2017

door André Kager26 juni 2017
Docenten in het basisonderwijs vinden dat ze te weinig verdienenen en de werkdruk te hoog is.Zouden ze wel weten dat ze uit publieke middelen betaald worden? Beseffen ze wel dat er een prestatie verwacht mag worden in de vorm van goed onderwijs?
Je moet er maar op komen maar het kan kennelijk echt. Komt het door die enorme hoeveelheid vrije dagen? Soort van tijd te veel om zinloos na te denken...

Het is toch je reinste waanzin?! Onderwijzend personeel van basisscholen dat gaat staken. Omdat ze vinden dat ze te weinig verdienen. Te weinig! Met 40.000 per jaar verdienen ze te weinig publiek geld. Geld uit de overheidsruif dat door de belastingbetaler wordt opgebracht.

Zoveel zekerheid en gunstige voorwaarden maar is het ook genoeg?

Geen werknemer heeft zulke goede secundaire voorwaarden als deze werknemers met die enorme hoeveelheid vakantiedagen. En dan ga je staken als docent(e), omdat je (nog) meer geld wilt verdienen. Als een soort rupsje nooit genoeg want je wilt hetzelfde verdienen als onderwijzend personeel op de vervolgopleidingen (resp zo’n 3800-4000 per maand). Doemt de vraag op wat daarna de gevolgen van jouw verwerpelijke actie zijn zoals dat het personeel van de vervolgopleidingen vervolgens toch ook weer meer zal willen verdienen omdat ze simpelweg een hogere belasting hebben dankzij bijvoorbeeld nakijkwerk.

Dat je met je staking de ouders tot last bent dat doet er niet toe toch?

Vervolgens ben je met jouw staking de kinderen en de ouders van de kinderen uit jouw klas tot last. Ouders die ineens op zoek moeten naar opvang of genoodzaakt worden dan maar een uur later naar hun werk te gaan. Want mevrouw de docente of heel soms mijnheer de docent wenst beter beloond te worden. Want het werk is te zwaar. Te zwaar omdat ze eindelijk eens meer les moeten geven zoals dat feitelijk al tientallen jaren van ze verwacht mag worden. Namelijk meer op individuele basis en niet een groep basisscholieren als een grote makke kudde hetzelfde vieze gerecht voorschotelen.

 
Basisonderwijs in Nederland? Onderwijs op basis van de middelmaat.

Het basisonderwijs in Nederland? Het is al jaren één grote ramp! Vooral voor het kind wiens hoofd iets meer boven het maaiveld uitsteekt daarvoor hadden en hebben de dames en heren geen tijd of energie om de extra uitdaging te bieden. En nu het ze opgelegd wordt, wordt het ze te veel. Het basisonderwijs, een grote ramp voor onder meer die kinder die meer dan gemiddeld slim laat staan hoogbegaafd zijn. Maar het is blijkbaar echt te veel gevraagd om simpelweg dat te doen waartoe je bevoegd bent, met enthousiasme de kinderen in je klas onderwijzen op weg naar een leuke toekomst. Basisonderwijs in Nederland is iedereen hetzelfde middelmatige niveau, doodvermoeiend voor een grote groep leerlingen. Je moet maar durven.

Oh, voor ik het vergeet… Mijn steun hebben ze NIET!

Wat is uw reactie?
Interessant
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Haat het
0%
Triest
0%
Geluk
0%
Proost!
0%
Blij
0%
Agressie
0%
Koffietijd
0%
Gaap
0%
Woehoe
0%
Over De Auteur
André Kager
E-Commerce, Online en Internet specialist sinds begin 2003. Ruim 10 jaar ervaring als dienstverlener aan Bedrijven en Consumenten van klein MKB tot Multinationals. Passie voor Wordpress, SEO, Hosting, Online en Internet, E-Commerce en E-mail Marketing. Diensten gemakkelijker maken is king.
Reacties

Geef een Reactie

7 + negentien =